Over Van Ulzen Recruitment

Een persoonlijke aanpak om de meest geschikte kandidaat voor de job te vinden. Maak een afspraak en ontdek hoe we ook voor jouw organisatie een waardevolle toevoeging kunnen zijn.

Maak een afspraak
faq header
f02d7044 8ccc 40f8 b577 347e0b699a6d

Persoonlijke aanpak

Maatwerk

Voor mij is het zoeken naar de geschikte kandidaat elke keer weer maatwerk. Wat zoekt de organisatie? Wat wil de kandidaat? Passen ze bij elkaar, niet alleen als het gaat om opleiding, kwalificaties en werkervaring maar ook qua karakter, verwachtingen en attitude.

Waar ik voor sta

Noem mij een recruiter, headhunter, arbeidsmarktbemiddelaar, kaderjager of koppensneller. Welke naam je aan het beestje geeft is voor mij minder relevant.
Waar ik voor sta is het vinden van de meest geschikte kandidaat voor de job. Dat doe ik door te kijken binnen mijn netwerk, maar ook door actief op zoek te gaan. Dat betekent dat ik zelf kandidaten benader waarvan ik denk dat ze geschikt kunnen zijn voor de functie.

Persoonlijke aanpak

Persoonlijke aanpak
Ik laat mij niet afschrikken door de veelgehoorde kreten als “er zijn geen mensen te vinden” of “in deze tijd willen mensen niet van baan veranderen”. Ik ben ervan overtuigd dat iemand best van baan wil veranderen, als van tevoren maar duidelijk is wat hij of zij kan verwachten. Daarom ga ik ook altijd uitgebreid in gesprek met een mogelijke kandidaat. Zodat er alle ruimte is om vragen te stellen en antwoorden te geven. Deze persoonlijke benadering wordt eigenlijk door iedereen op prijs gesteld, zowel door opdrachtgevers als door de professionals die ik begeleid.

Ervaring
Inmiddels kan ik zeggen dat ik een ouwe rot in het vak ben. Ontelbare vragen heb ik langs zien komen. Heel veel verschillende situaties heb ik bij de hand gehad en ik kan de nodige anekdotes vertellen. Met de nodige humor probeer ik alles in goede banen te leiden. Ik snap best dat jij niet met de eerste de beste in zee wil gaan. Of je nu werkgever bent op zoek naar een geschikte kandidaat of werknemer die een volgende stap wil zetten. Ik maak graag tijd vrij om elkaar beter te leren kennen. Pas als er wederzijds vertrouwen is, kunnen we samen verder gaan.

Welke mogelijkheden ik voor je heb, lees je op de pagina voor werknemers of voor werkgevers.

home header 1

Heb je een vraag?

Gebruik dan het contactformulier en we nemen contact met je op!